belbus2     Stichting Belbus Krimpen aan den IJssel

     Lage Vijver 4 

    2923 TP Krimpen aan den IJssel

www.belbus-krimpen.nl   

email:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   

 

Krimpen, 21 april 2021

Betreft: Project Grote Kruising

Beste contribuant van de Belbus,

In Nederland hebben we nu al ruim een jaar te maken met de coronacrisis die ons dagelijks leven behoorlijk beheerst. In Krimpen aan den IJssel wordt ons leven vanaf zaterdag 17 april 2021 nog eens extra ingrijpend belast door het Project Grote Kruising. Als het goed is heeft de gemeente daarover via een brief uitgebreid gecommuniceerd en ook via de lokale krant Het Kontakt is er uitvoerig aandacht besteed aan dit project. Dit project duurt tot november 2022, dus de gevolgen zullen langdurig zijn.

In de communicatie wordt de nadruk gelegd op het verkeer dat over de Algerabrug de Krimpenerwaard in komt en eruit gaat. Echter, het valt te verwachten dat niet alleen ’s morgens bij het uitgaand verkeer en ’s avonds bij het inkomend verkeer er lange files zullen ontstaan. Het verkeer zal hoogstwaarschijnlijk de hele dag proberen via sluiproutes de wachttijd te verkorten, met als gevolg dat niet alleen op de Provinciale weg, de N210, lange files zullen ontstaan, maar dat ook in Krimpen het verkeer komt vast te staan, met grote gevolgen voor de dienstverlening van de Belbus.

De Belbus heeft op deze situatie geen enkele invloed en zal slechts geconfronteerd worden met de vervelende gevolgen hiervan. Mogelijk zullen de vaste routes die de Belbus normaal volgt binnen Krimpen gaan dichtslibben, waardoor de garantie op ophaaltijden, binnen een kwartier, niet langer kunnen worden gehandhaafd. 

Zoals het er nu naar uitziet wordt het voor de Belbus zelfs onmogelijk om bepaalde adressen in Krimpen aan den IJssel te bereiken, omdat we daar helemaal niet kunnen komen, of omdat we vermoeden dat we daarvoor een uur lang, of zelfs langer, onderweg zijn. De contribuanten die op dergelijke adressen wonen zullen door ons apart worden benaderd om te bespreken wat wel/niet door ons kan worden gedaan.

De Belbus voorlopig een aantal besluiten, die mogelijk op een later tijdstip weer worden aangepast als de situatie wijzigt. Deze besluiten betreffen het volgende:

  • Tussen 09.00 – 10.00 uur wordt slechts gereden voor de Dagbesteding en voor afspraken in het Gezondheidscentrum en de Tandarts;
  •  Voor afspraken met een kritieke starttijd (bijvoorbeeld arts – tandarts - fysiotherapeut – kapper) dient rekening te worden gehouden met een reserveringstijd van minimaal een half uur vóór de gemaakte afspraak (dus, heeft u een afspraak bij de huisarts om 10.00 uur, dan moet u de bus bestellen om uiterlijk 09.30 uur); 
  • Voor afspraken zonder kritieke starttijd moet er rekening worden gehouden dat de bus tot een half uur na de afgesproken tijd op uw adres kan arriveren en zelfs dat kan niet worden gegarandeerd. Het heeft dan ook geen zin om telefonisch contact met de Belbus op te nemen als wij niet op de afgesproken tijd op uw adres staan! Wij doen onze uiterste best om een eventueel oplopende vertraging zo snel mogelijk in te lopen, maar door omstandigheden zal dat soms niet lukken. Gaat u er vanuit dat de Belbus alles zal doen om zover dat in ons vermogen ligt op de afgesproken tijden te rijden.

Wij hopen dat u begrip heeft voor de situatie als boven aangegeven. Ongetwijfeld zal dit leiden tot ergernis en frustratie aan uw kant, maar weest u er van overtuigd dat dat ook voor de vrijwilligers van de Belbus geldt en dat zij er alles aan zullen doen om de dienstverlening, ondanks de moeilijke situatie, zo goed mogelijk in stand te houden. 

Dank voor uw begrip. 

Met vriendelijke groet,

Stichting Belbus Krimpen aan den IJssel

Namens het Bestuur

Paul in het Veld.

  Terug naar Hoofdpagina